De politie en de wethouder van Breda hebben je hulp nodig

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 15:00

De gemeente is samen met HackShield op zoek naar Junior Cyber Agents die helpen bij het cyberveilig maken van de gemeente. Maar wat is HackShield precies?

Cyber Agents

HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen.

Wethouder Greetje Bos

Als wethouder van Breda wil ik onze stad natuurlijk veilig houden, zowel tegen woninginbraak als cybercrime! Om onze mooie stad Breda te beschermen tegen digitale boeven hebben de politie en gemeente jouw hulp nodig, want we kunnen dit niet alleen. Help jij mee om Bredase inwoners veilig te houden? Meld je dan aan als cyber agent op HackShield!  

Zit jij wel eens op het internet? En wil je meer leren over hacker, datalekken en veilig internetten? Dan zoeken we jou! Speel de quests op HackShield en leer razendsnel hoe je gevaren op het internet kunt herkennen en voorkomen. En wordt een echt cyber agent! Zo kan jij je ouders en opa’s en oma’s leren hoe zij ook veilig internetten. Zo zorgen we samen voor een online veilig Breda!

Meld je snel aan via https://www.joinhackshield.nl/register. Vergeet niet aan te vinken dat je Cyber Agent van onze gemeente wil worden en vul dus Breda in.

Bron: breda.nl

Meer info over veilig digitaal Breda

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Veilig digitaal Breda gerelateerde berichten

De nieuwe Cyber Ambassadeurs

Afgelopen februari en maart hebben Jonathan van Eerd, beleidsadviseur (cyber)veiligheid en cybercrime expert Peter Lahousse weer een nieuwe groep cyber ambassadeurs opgeleid! Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar de cyber ambassadeurs! Een mooi moment om er even op terug te blikken.

Lees meer »

"Met cyberambassadeurs bereiken we meer mensen"

Hoe zorg je ervoor dat burgers beter weerbaar worden tegen cybercriminelen? De gemeente Breda leidt daarvoor cyberambassadeurs op. Dit is zo’n succes dat het concept inmiddels ook toegepast wordt in andere steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Hoe werkt het? We namen een kijkje op 1 van de trainingen.

Lees meer »

"Ik geloof sterk in preventie"

Breda gelooft in inzet van inwoners bij het veilig en leefbaar houden van de gemeente. Er is al tien jaar een groot buurtpreventienetwerk. Voor haar overstap naar het gerechtshof Den Bosch, waar ze raadsheer is geworden, blikte wethouder leefbaarheid en wijkveiligheid Greetje Bos (VVD) terug op de behaalde resultaten. ‘Na elke campagne gaat het aantal meldingen omhoog.’

Lees meer »

Bredaase inwoners gaan samen de strijd aan tegen cybercrime

Digitale criminaliteit, oftewel cybercrime, speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Misschien ben je hier al eerder mee in aanraking gekomen. Denk bijvoorbeeld aan phishing, een vorm van cybercriminaliteit waarbij je een sms van de belastingdienst ontvangt, omdat je zogenaamd nog € 549 moet betalen. Of heb je wel eens een spoofing telefoontje van de bank gehad? Waarin ze vertellen dat jouw spaargeld risico loopt.  

Lees meer »