First click here and then choose your language with the Google translate bar at the top of this page ↑

De website Cybercrimeinfo.nl is niet van de Nederlandse Politie. Hieronder leest u meer over het initiatief.


Over ons


Oprichter en eigenaar

Mijn naam is Peter, oprichter van deze website.
Deze site is een vrijwilligers initiatief, er wordt dus geen geld mee verdiend.
Daarnaast ben ik als cybercrime en darkweb specialist werkzaam bij de Nederlandse overheid.

 

Deze site is in 2017 ontstaan na het lezen van cybercrime aangiftes. Het viel mij op hoe eenvoudig mensen online werden opgelicht. In sommige gevallen was dit te voorkomen geweest, als er een beetje kennis was geweest over de gevaren van Cybercrime. Daarom heb ik op eigen initiatief besloten om een website te starten met actueel nieuws, voorbeelden en begrijpelijke uitleg over Cybercrime. Dit alles om aan de voorkant Cybercrime in te perken - want voorkomen is toch beter dan genezen.

Steun Cybercrimeinfo.nl zodat we kunnen blijven bestaan. Help mee, doneren kan al vanaf 5 euro! https://www.cybercrimeinfo.nl/doneer

"Om je te kunnen verdedigen, moet je eerst weten hoe ze aanvallen"

Cybercrimeinfo Logo
Afbeelding – 632,3 KB 16 downloads

Ondersteuner

Mijn naam is Jonathan en ik ondersteun Cybercrimeinfo.nl. Al vroeg na het ontstaan van deze website ben ik samen met Peter opgetrokken om meer aandacht te vragen voor de preventie van cybercriminaliteit. De cijfers  laten een exponentiële groei zien en de schade voor de Nederlandse economie bedraagt inmiddels ruim 10 miljard euro per jaar. Het is dan ook erg belangrijk dat we hier met z'n allen aandacht voor hebben. Digitale incidenten veroorzaken een hoop ellende (schade), die in veel gevallen voorkomen kan worden met een aantal simpele maatregelen. Middels bewustwording en kennisdeling, hoopt Cybercrimeinfo.nl een bijdrage te leveren aan de digitale weerbaarheid van Nederland en Belgie.


Onze missie in beeld

Meer informatie over 'Veilig digitaal Breda' »


Wekelijks programma Cybercrimeinfo


Hoe veilig is deze website zelf?

De website is veilig te gebruiken. Meer informatie hierover lees je in onze Security Disclaimer.