Home » De nieuwe Cyber Ambassadeurs

De nieuwe Cyber Ambassadeurs

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 14:46

Afgelopen februari en maart hebben Jonathan van Eerd, beleidsadviseur (cyber)veiligheid en cybercrime expert Peter Lahousse weer een nieuwe groep cyber ambassadeurs opgeleid! Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar de cyber ambassadeurs! Een mooi moment om er even op terug te blikken.

Digitale veiligheid

Het thema ‘digitale veiligheid’ wordt steeds belangrijker. Het aantal cyberincidenten, voor inwoners en ondernemers van Breda neemt sterk toe de afgelopen jaren. We zijn daarom blij dat 25 toppers van buurtpreventen de training hebben bijgewoond en deze kennis verder kunnen verspreiden over de hele stad Breda!

Naast een goed slot op je voor- en achterdeur van je huis, is een goed slot op je computer ook van groot belang. Wist jij bijvoorbeeld dat een wachtwoord met 6 tekens binnen enkele minuten gekraakt zou kunnen worden, terwijl dat bij een wachtwoord van 12 gevarieerde tekens wel honderden jaren zou kunnen duren (dan gaat het om tijdsindicaties van de brute force password tool/software)! Goed wachtwoordmanagement is dus van groot belang dezer dagen, maar cybercrime zit hem niet alleen in technische gevaren. Je hoeft ook geen techneut te zijn om jezelf te kunnen beschermen tegen digitale criminaliteit. Veel winst zit in het bewust worden van de menselijke kant van cybercrime. Voorzichtig zijn met het delen van persoonlijke gegevens, klik niet zomaar op linkjes, en check bij een plotseling betaalverzoek van vrienden of familie eerst of het wel echt klopt.

Wil jij nu meer weten?! Vraag naar onze cyberambassadeurs of doe alvast de ‘cyber crime challenge’.

Nogmaals dank aan de deelnemers en aan de trainers Jonathan, Peter en gasttrainer Jannet. 

Check de video ⬇️

Bron: breda.nl

 

Heeft u tips of verdachte activiteiten gezien online? Neem dan contact op met Cybercrimeinfo.

Meer veilig digitaal Breda nieuws


«