Breda organiseert cyber borrel voor Brabantse ondernemers

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 om 17:52

De schade door digitale incidenten neemt toe en ook Brabantse ondernemers zijn helaas  in toenemende mate doelwit. Samenwerken en kennis delen helpt om schade door cybercrime te voorkomen.

Daarom organiseert de gemeente Breda op 13 oktober een interactieve sessie voor ondernemers in de regio. Even aanmelden en u bent van harte welkom.

Programma:

19:00 - Inloop met drankje
19:30 - Opening door burgemeester Paul Depla & wethouder Greetje Bos
20:00 - Gerrit Jan Kroon (Blue Legal Advocaten)
                 Robin Wensing (Allinco)
20:30 - Pauze
20:45 - Peter Lahousse (Cybercrimeinfo / Politie)
                 Jonathan van Eerd (Gemeente Breda)
22:00 - Afsluiting met borrel

Aanmelden:

Komt u ook? Meld u dan aan

Cyberaanvallen het meest gericht op telecomsector

Van alle organisaties in Nederland die aangevallen zijn door cybercriminelen behoort 21 procent tot de technologie-, media- en telecomsector. Dit is 60 procent meer dan financiële dienstverlening, die met dertien procent de tweede plaats bezet. De telecomsector besteedt weliswaar het meeste aan cybersecurity (gemiddeld dertien miljoen euro per bedrijf), maar wordt desondanks het hardst getroffen.

Lees meer »

Spear ransomware aanvallen neemt flink toe

Het aantal gerichte ransomware aanvallen die wordt gebruikt om high-profile doelwitten zoals bedrijven, overheidsinstellingen en gemeentelijke organisaties, geld af te persen is met 767% gestegen in de periode van 2019 tot 2020.

Lees meer »

Ransomware weekoverzicht 16-2021

Helmonds werkbedrijf Senzer via Citrix-server besmet met ransomware, ransomware versleutelde systemen ict-leverancier notariskantoren en Darkside ransomware bende breiden hun afpersingstactieken verder uit. Hier het overzicht van de nieuwste ransomware vormen en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 155 (week 16-2021)

Cyberaanval raakt 96 notariskantoren in Nederland, zombies (botnets) rukken op in Nederland en Apple heeft tot 1 mei de tijd om de gestolen blauwdrukken terug te kopen van ransomware groep REvil. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 155.

Lees meer »

Digitale fraude, oplichting meldingen week 16-2021

Het melden van 'digitale oplichting' pogingen is belangrijk, door het melden kunnen we andere potentiële slachtoffers behoeden voor het te laat is. Heb je een phishing mail, smishing bericht of werd je gebeld en vertrouw je het niet? Laat het ons, of onze collega's van Opgelicht?!, Radar, Kassa, of Fraudehelpdesk dan weten, want Samen bestrijden we cybercrime / digitale fraude. Ben je slachtoffer geworden van oplichting doe dan 'altijd' aangifte bij de politie.

Lees meer »

Beruchte gebeurtenissen op het darkweb

Het darkweb wordt vaak als een duistere plaats gezien, waar volop illegale en gruwelijke activiteiten plaatsvinden. Maar dit is echter niet het enige dat je op het darkweb tegenkomt. Het Tor netwerk van websites bevat namelijk ook platforms waar klokkenluiders ondersteund worden, open discussieforums en zelfs een aantal grappige websites.

Lees meer »

“De effectiviteitswinst die het nieuwe inlichtingenmiddel moest opleveren, is nog niet verzilverd”

Bij de voorbereiding en uitvoering van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017), was er te weinig oog voor de uitvoering van de wet door de Algemene en Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD en MIVD). De extra waarborgen om de privacy van burgers te beschermen hebben de werkwijze en aanvraagprocedures complexer gemaakt. Dat gaat ten koste van hun primaire taak: onderzoek doen in het belang van de nationale veiligheid. Tevens staan hierdoor de operationele slagkracht en toekomstbestendigheid van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten onder druk.

Lees meer »

Criminelen zijn creatief: Verificatieverzoek via Marktplaats

Er is een nieuwe variant opgedoken van de oplichtingstruc waarbij je via WhatsApp een Marktplaats-verificatieverzoek moet voltooien. De layout van de nagemaakte 'Marktplaats'-website is anders dan gebruikelijk, maar wel levensecht wat betreft zaken als huisstijl. Dit keer hopen oplichters klanten van maar liefst elf banken ertoe te verleiden om inloggegevens voor internetbankieren af te staan, met alle schadelijke gevolgen van dien. Zo herken je deze site.

Lees meer »