Cybercrime Info - 'De bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit'

Uitgelicht

"Hoe kan ik nou zo stom zijn geweest?"

Als je slachtoffer bent geworden van oplichting kan dit emotioneel heel zwaar zijn. Naast de financiële schade kun je ook last hebben van angst, schaamte, stress en een beschadigd vertrouwen in mensen. Hoe kun je hiermee omgaan?

Lees meer »

Hoe word je aan de haak geslagen, en hoe kun je het voorkomen?

Er wordt de laatste tijd een significante toename geregistreerd in het aantal Phishingaanvallen, maar wat zijn dat nu precies? In dit artikel besteden we aandacht aan de diverse technieken en geven we voorbeelden om niet aan de "haak geslagen te worden".

Lees meer »

Darkweb als bron van informatie

Het Darkweb is een gouden bron, zowel voor cybercriminelen als voor cybersecurity onderzoekers.

Lees meer »

REvil Ransomware lid “UNKN” undercover aan het woord

De ontwikkelaars van 'REvil ransomware' zeggen dat ze in één jaar tijd meer dan $ 100 miljoen (83 miljoen euro) hebben verdiend door grote bedrijven over de hele wereld uit verschillende sectoren af ​​te persen.

Lees meer »

De evolutie van phishing: hoe beschermen we onszelf?

Dat criminelen creatieve methodes verzinnen om je geld te ontfutselen, weten we al langer dan vandaag. Echter, het herkennen van de slimme trucs wordt steeds moeilijker. Waar we enkele  jaren geleden nog konden adviseren hoe je een phishing mail of nep website herkent, is het nu haast  niet meer uit te leggen aan gebruikers.

Lees meer »