Darkweb prijzen voor gestolen PayPal rekeningen omhoog, creditcards omlaag

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 07:00

Gestolen creditcardgegevens die op het darkweb te koop worden aangeboden, zijn in acht maanden tijd goedkoper geworden. Gestolen inloggegevens voor PayPal-accounts zijn juist duurder geworden, blijkt uit onderzoek van het Britse bureau Comparitech.

PayPal duurder

Volgens de onderzoekers zijn inloggegevens voor PayPal-accounts duurder geworden op het darkweb, een afgesloten deel van het internet waar veel criminelen gestolen goederen verhandelen. Gemiddeld wordt er 197 dollar (167 euro) voor een gestolen PayPal-account gevraagd. Dat is een stijging van 194 procent ten opzichte van acht maanden geleden, toen Comparitech een soortgelijk onderzoek deed.

Voor PayPal-accounts wordt meer geld gevraagd omdat het een breed geaccepteerde betaalmethode is die eenvoudig via de browser gebruikt kan worden. Bovendien is het gemakkelijk om via PayPal geld te versturen naar iemand anders. De bestedingsruimte van PayPal-accounts is gemiddeld 2.134 dollar (1.805 euro).

PayPal: Darkweb prijs versus rekeningsaldo

Creditcards goedkoper

De gemiddelde prijs voor gestolen creditcardgegevens op de digitale zwarte markt is juist met 27 procent gedaald ten opzichte van acht maanden geleden. Het gaat daarbij om gegevens zoals het creditcardnummer, de CVV-code, de geldigheidsdatum en de naam van de kaarthouder.

De prijs van gestolen creditcardgegevens is gedaald omdat veel webwinkels tegenwoordig een extra code vragen, zoals de Mastercard SecureCode of een Verified by Visa-wachtwoord, voordat een creditcardbetaling wordt geaccepteerd.

Er zijn twee manieren waarop creditcardgegevens worden gekopieerd en verkocht. Creditcards kunnen fysiek gekopieerd worden, zodat er een kopie van een creditcard wordt aangeboden waarmee bijvoorbeeld geld uit geldautomaten kan worden gehaald.

De gestolen gegevens kunnen ook digitaal naar een koper worden doorgestuurd voor online aankopen. In dat laatste geval kosten creditcardgegevens gemiddeld 17,36 dollar. Een fysiek gekloonde creditcard kost online gemiddeld 171 dollar.

Er zijn veel factoren die de prijs voor creditcardgegevens bepalen. Daaronder zijn een hoge bestedingslimiet, eventuele aanvullende persoonsgegevens en het land van de creditcardhouder.

Kredietkaarten: Darkweb prijs versus kredietlimiet

Darkweb Prices For Stolen Pay Pal Accounts Up
PDF – 1,1 MB 87 downloads

Bron: comparitech.com, nu.nl

Paypal gerelateerde artikelen 》

Creditcard  gerelateerde artikelen

Meer info over het darkweb 》

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Darkweb gerelateerde berichten

Darkweb markt Chemical Revolution 'take down'

De Duitse politie heeft een grote internetwinkel voor synthetische drugs opgerold. Er zijn elf mensen gearresteerd, onder wie een 26-jarige hoofdverdachte, meldt de politie vandaag. Onder de verdachten is ook een 43-jarige Nederlander. Hij werd al in februari opgepakt. 

Lees meer »

'Paniek' op het Darkweb tijdelijk door actie politie diensten?

Autoriteiten in de Verenigde Staten en Europa hebben onlangs een grootschalige actie gehouden tegen online drugsmarkten, waarbij Wall Street Market en Valhalla, twee van de grootste drugsmarkten op het zogenaamde Darkweb, werden gesloten. Toch lijkt de wens om drugs te kopen online thuis en geld te verdienen met de verkoop van drugs op het Darkweb groter dan de angst om opgepakt te worden door de politie. Ondanks de politie acties in de afgelopen zes jaar die geleid hebben tot de sluiting van ongeveer zes markten, waaronder de meest recente twee, zijn er volgens DarknetLive nog steeds bijna 30 illegale markten en nieuws- en informatiesite online op het darkweb. Deze week konden klanten nog steeds vijf gram heroïne kopen - "Beste kwaliteit, geen mix" - voor 0,021 Bitcoin (ongeveer € 180), of een tiende van een gram crack-cocaïne voor 0,0017 Bitcoin (ongeveer € 14) op de markt bekend als Berlusconi .

Lees meer »

Eis: tot 12 jaar tegen drugsverkopers via postpakketten op het Darkweb

,,Deze verdachten hebben een flink steentje bijgedragen aan het negatieve beeld van Nederland als exportland van hard drugs. Mensen in meer dan 40 landen over de hele wereld werden voorzien van verdovende middelen; vooral xtc, maar ook MDMA en cocaïne, heroïne en hasj.” Dat zeiden woensdag de officieren van het Landelijk Parketvoor de rechtbank in Rotterdam in een zaak tegen vier Limburgse mannen die ervan verdacht worden - vooral - honderdduizenden pillen via postpakketten te hebben verstuurd. Als het aan het Landelijk Parket ligt gaan de mannen daar 12, 7, 5 en 3 jaar de cel voor in.

Lees meer »

«   »