Home » Cybercrime » Pas op voor malware via Facebook Messenger

Pas op voor malware via Facebook Messenger

Gepubliceerd op 30 juni 2018 om 23:38

Messenger gebruikers opgepast!

We hebben hier al in eerdere berichten aandacht voor gehad. Maar helaas is het een succesvolle manier om je systeem te hacken.

Al geruime tijd gaat er een virus (malware) rond op de berichten applicatie van Messenger.

Gebruikers ontvangen een link met twee verbaasde emoticons en daarachter hun naam. Wie op de link klikt,  loopt het risico om gehackt te worden.

Op het eerste oog ziet het er onschuldig uit. Je ontvangt de link van iemand uit je contactenlijst. Het bericht gaat al sinds eind vorig jaar rond op Messenger, maar nog steeds regent het op Facebook klachten van mensen die op de link klikken en vervolgens een virus op hun pc of smartphone krijgen. 

Ben je ook slachtoffer geworden? Open dan je browser en controleer of er plugins zijn geïnstalleerd die je niet herkent. Is dit het geval, verwijder deze plugins dan direct. Verander ook meteen je wachtwoord op Facebook en het bericht met de link.

 

Eerdere berichten:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

James
14 dagen geleden

Dag iedereen! Als je de service van een professionele hacker nodig hebt om de mobiele telefoon van je partner op afstand te volgen, neem dan contact op met cyberhackanswers @ gmail com, hij was uitstekend om me te helpen de telefoon van mijn vrouw te hacken zonder fysiek contact. je kunt hem ook bereiken op WhatsApp op +1 626-578-5544, vertel hem dat James je heeft doorverwezen dat hij je korting zou geven.