Home » Politie » Gezochte personen Cybercrime » Genemuiden/ Diemen - Fraude met bankpas na phishing

Genemuiden/ Diemen - Fraude met bankpas na phishing

Genemuiden/ Diemen - Fraude met bankpas na phishing

Zaaknummer: 2019057467

Datum delict: 30-01-2019

Plaats delict: Genemuiden/ Diemen

Op woensdag 30 januari 2019 wordt een man uit IJsselmuiden slachtoffer van een phishing mail die hij ontvangt op een locatie in Genemuiden.

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

 

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

 

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 

© CCINL | www.cybercrimeinfo.nl

© CCINL | cybercrimeinfo-forum.nl

© CCINL | "Samen voor veiligheid”

Wat is Phishing?

Phishing is het vissen (hengelen) naar inloggegevens en persoonsgegevens van gebruikers. Dit gebeurt via (massaal verzonden) e-mails, online handelsplaatsen of berichten op social media. Daarin wordt gevraagd in te loggen op een website die sprekend lijkt op die van bijvoorbeeld een bank of een nepsite. Als u inlogt, worden uw inloggegevens meteen doorgestuurd naar de fraudeur. De oplichter probeert vervolgens met die gegevens uw bankrekening te plunderen.

LEES MEER >>


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.