Home » 'CLOSED' Amsterdam - Bankpasfraude

'CLOSED' Amsterdam - Bankpasfraude

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 01:01

Zaaknummer: 2019168181

Datum delict: 03-07-2019

Plaats delict: Amsterdam

 

De recherche is op zoek naar twee mannen die ervan verdacht worden dat zij de bankpas van een jonge Amsterdamse vrouw hebben misbruikt.

In juli 2019 ontmoet de jonge Amsterdamse vrouw in Zaandam een man met wie ze het goed kan vinden. Na wat gezellig contact zegt hij een idee te hebben over hoe ze samen wat geld kunnen verdienen. De vrouw is te goeder trouw. En ook wanneer de man om haar bankpas en gegevens vraagt, ziet ze niet direct argwaan. Dit verandert wanneer er eind juli flinke bedragen naar haar rekening overgemaakt worden, die vervolgens worden opgenomen. In contact komen met de eerst zo vriendelijke man lukt de jonge vrouw vervolgens niet meer.

Van één van de opnames bij een geldautomaat in Amsterdam, zijn camerabeelden. De recherche wil graag weten wie deze twee mannen zijn. Uiteraard wordt daarnaast ook onderzoek gedaan waar het geld vandaan is gekomen en wie de man is met wie de jonge vrouw in contact kwam.

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 

Meer gezochte personen cyber »


«   »