'CLOSED' Hechtel-Eksel (België) - Onderzoek naar betrokkenen Belgisch drugslab

Gepubliceerd op 14 juni 2020 om 16:57

Hechtel-Eksel (België) - Onderzoek naar betrokkenen Belgisch drugslab

Zaaknummer: 2019

Datum delict: 29-01-2019

Plaats delict: Hechtel-Eksel (België)

 

Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden ruim aandacht aan het onderzoek naar de betrokkenen bij een drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar op dinsdag 29 januari 2019 drie dode mannen werden aangetroffen.

Update

Dinsdag 28 mei 2019 zijn een 35-jarige man uit Eindhoven en een 22-jarige man uit Waalre aangehouden op de verdenking van betrokkenheid bij het lab. Het rechercheteam is n.a.v. binnengekomen informatie en nader onderzoek nog steeds bezig om vast te stellen wie degene is geweest die 112 heeft gebeld om te vertellen over de doden die in het lab zouden liggen. 

Omschrijving

De politie in Eindhoven kreeg op dinsdag 29 januari 2019 via 112 een telefoontje binnen waarin gemeld werd dat op een locatie in Hechtel-Eksel een lab uit de hand was gelopen en dat er drie doden waren. Hierop ging de Belgische politie poolshoogte nemen en trof inderdaad drie dode mannen aan die vermoedelijk aan het werk waren geweest in het  drugslab aldaar. Het drietal had kennelijk tijdens hun verblijf koolmonoxide binnengekregen dat hen fataal was geworden. De slachtoffers 22, 23 en 25 jaar kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard. Vanwege de  Brabantse connectie werd het onderzoek naar de andere betrokkenen bij dit drugslab door de Nederlandse politie voortgezet.

Vragen

  1. Wie kan meer vertellen over de organisatie van het lab
  2. Wie kan meer vertellen over de bevoorrading van het lab?
  3. Wie weet hoe de jongens aan de apaan / apaa kwamen?
  4. In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari werden in de Shisja Lounge Deja Vu aan de Tongelresestraat in Eindhoven  twee personen zwaar mishandeld.  In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 maart werd een man uit Eindhoven op de Kapitein Pulverstraat mishandeld. In beide gevallen werden de slachtoffers flink toegetakeld. Mogelijk waren de mishandelingen bedoeld als intimidatie aan het adres van iedereen die meer weet over het lab in Eksel. Wie weet wie deze mishandelingen heeft / hebben gepleegd. 

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 

Meer gezochte personen cyber »


«   »