Home » 'CLOSED' Rotterdam - Online verkoopster slachtoffer van betaal verzoek fraude

'CLOSED' Rotterdam - Online verkoopster slachtoffer van betaal verzoek fraude

Gepubliceerd op 13 december 2018 om 20:36

Rotterdam - Online verkoopster slachtoffer van betaalverzoekfraude

Zaaknummer: 2018081907

Datum delict: 13-03-2018

Plaats delict: Rotterdam, Prins Alexanderlaan

Nadat een vrouw haar armband op 10 maart 2018 te koop heeft aangeboden via Marktplaats, raakt ze in gesprek met een mogelijke koper. De deal lijkt rond, maar later blijkt ze te zijn opgelicht door middel van een geraffineerde truc.

De koper vroeg het slachtoffer namelijk om 1 eurocent over te maken via een online betaalverzoek. Zogenaamd om er zeker van te zijn dat hij/ zij niet bedonderd wordt. Zonder argwaan accepteert de vrouw dit verzoek en probeert, door middel van een toegestuurde link, het geld over te maken.

Valse website

Echter wat het slachtoffer op dat moment niet door heeft, is dat ze wordt doorgestuurd naar een valse website. De link bevat niet een echt betaalverzoek, waardoor het de vrouw niet lukt om geld over te maken. Desondanks krijgt de fraudeur wél toegang tot al haar gegevens. In de dagen erna wordt er ruim 1000 euro van haar rekening overgeschreven naar een andere rekening. De armband wordt uiteindelijk niet verkocht.

Verdachte in beeld

Vaak zit er achter dergelijke praktijken een heel netwerk. Op één moment komt zo’n netwerk heel even in beeld; wanneer het geld van de rekening wordt gehaald. De politie heeft daardoor beelden van een verdachte in deze zaak. Met een pas pint hij op dinsdag 15 maart 2018 bij een pinautomaat van de ABN-AMRO bank aan de Dordtselaan in Rotterdam.

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 

Meer gezochte personen cyber »


 »