'CLOSED' Schoorl en Amsterdam - Bankhelpdesk fraude

Zaaknummer: 2022053042

Datum delict: 17-03-2022

Plaats delict: Schoorl en Amsterdam

Op donderdag 17 maart werd een 75-jarige bewoner van Schoorl telefonisch benaderd door een vrouw die zich voorstelde als medewerker van een bank. Zij wist de bewoner zodanig te manipuleren dat deze later die dag zijn bankpas en zijn telefoon aan een vrouw afgaf. Met deze bankpas zijn later die dag frauduleus duizenden euro's afgeschreven van de benadeelde, zowel bij betaalautomaten als in winkels in Amsterdam. De telefoon is ook nog steeds zoek. Deze vrouw werkte niet bij een bank. Wel zijn beelden veiliggesteld toen zij de bankpas kwam ophalen. Dezelfde vrouw heeft de transacties uitgevoerd met de bankpas.

Het betreft een vrouw tussen de 20 en 30 jaar oud, slank postuur, licht getinte huidskleur, donkerkleurig halflang haar wat afwisselend warrig en in een knot wordt gedragen, lichtkleurige lange nepnagels, goudkleurige ring aan de rechtermiddelvinger, gekleed in een bruinkleurige broek, een donderkleurige trui met capuchon, hier overheen een zwartkleurig kort leren jasje met epauletten, veterschoenen en een zwartkleurig mondkapje.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »