Den Haag - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Zaaknummer:2022050209

Datum delict: 17-02-2022

Plaats delict: Den Haag

Op donderdag 17 februari is een 83-jarige mevrouw uit Den Haag het slachtoffer geworden van een bankhelpdeskfraude. Een zogenaamde bank medewerkster heeft bij het slachtoffer onder valse voorwenselen in haar woning aanpassingen gedaan in haar computer. Ze heeft bij het slachtoffer thuis geld van haar spaarrekeningen over gezet naar haar betaalrekeningen en haar opnamelimiet verhoogd. In totaal is is er voor ruim 2600 euro opgenomen. In de uitzendig worden er camerabeelden getoond van deze pinster.  De pintransacties hebben plaats gevonden op de Dierenselaan en op de Apeldoornselaan in Den Haag. 

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »