Tilburg - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Tilburg - Bankhelpdesk fraude

Zaaknummer: 2021310059

Datum delict: 17-03-2022

Plaats delict: Tilburg

Een 78-jarige Tilburger is slachtoffer geworden van helpdeskfraude. Hij werd op woensdag 17 november 2021 gebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van de ABN-AMRO bank. Volgens die medewerker was de bankpas van de aangever gescand bij een onbemand tankstation. Ook hadden ze nog net een frauduleuze transactie naar een Oost Europees land kunnen tegenhouden. Hij vertelde dat een medewerker van een koeriersbedrijf de bankpas zou ophalen omdat deze vanwege de veiligheid 'uitgelezen ' moest worden. De bejaarde man gaf vervolgens in goed vertrouwen aan een man die zei van Post.nl te zijn de bankpas mee. De ophaler was een getinte man, circa 25 jaar oud met kort donker haar. Uit de bankgegevens blijkt dat kort daarna met deze pas enkele duizenden euro's werd opgenomen.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »