Home » 'CLOSED' Dorst - Bankhelpdesk fraude

'CLOSED' Dorst - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Zaaknummer: 2022002206

Datum delict: 31-12-2021

Plaats delict: Dorst / Rijen

De ouderen onder ons zijn vaak doelwit van cybercrime, we hebben het al vaak gezegd. Dit keer is het slachtoffer 90 jaar oud. Gaf nietsvermoedend bankpas en alle benodigde gegevens aan een nep bankmedewerker mee, nadat ze eerst door zogenaamd iemand van de bank was gebeld met een onzinverhaal.

Deze man pint met de pas van de oudere dame. Hij heeft dus echt wel wat uit te leggen aan de politie. Zorg ervoor dat hij dat ook moet doen, en bel als u een vermoeden heeft wie dit zou kunnen zijn. Hij pint hier duizenden euro’s bij een bank in Rijen.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »