Tilburg - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Zaaknummer: 2021235086

Datum delict: 01-09-2021

Plaats delict: Tilburg

Een 85-jarige Tilburger krijgt op woensdag 1 september 2021 omstreeks 19.15 uur een telefoontje van een vrouw die zich uitgeeft als RABO bankmedewerkster. Ze hadden een ongebruikelijke bankoverschrijving gevonden. Ze laat de bejaarde man zijn bankapp openen om een en ander te controleren. Na een lang gesprek geeft ze door dat de twee banpassen opgehaald worden door een koerier omdat ze vernietigd moeten worden. Drie kwartier later staat er een man voor de deur die hij de passen meegeeft. Als de aangever later die avond toch twijfels krijgt over het verhaal, logt hij in op zijn rekeningen. Hij ziet dan dat er inmiddels duizenden euro's afgeschreven zijn. De man die zijn pasje ophaalde was een jongeman, circa 25 jaar oud met een Noord Afrikaans uiterlijk.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »