'CLOSED' Sint Oedenrode, 's-Hertogenbosch - Bankhelpdesk fraude

Zaaknummer: 2021150671

Datum delict: 29-06-2021

Plaats delict: Sint Oedenrode, 's-Hertogenbosch

Wie is deze oplichter? Hij staat hier op de Pettelaarseweg in Den Bosch te pinnen met een door spoofing buitgemaakte bankpas. De bankpas is van een mevrouw uit Sint Oedenrode. Na de pinfraude bij de geldmaat koopt hij met dezelfde pas ook nog producten bij de Mediamarkt in ‘s-Hertogenbosch. Het Rooise slachtoffer is nu duizenden euro's armer.

Het slachtoffer werd telefonisch benaderd door iemand die zich voordeed als een medewerker van de bank. In vol vertrouwen gaf ze haar bankpas en pincode aan een zogenaamde bezorger van de pakketdienst DPD. Tevens liet ze haar computer op afstand overnemen zodat de 'bankmedewerker' haar limiet van geldopname bij bankautomaten kon verhogen. 

We kunnen het niet genoeg benadrukken. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Het kan best zijn dat er een keer iemand van de bank belt. Of een sms’je stuurt. Maar, zodra diegene om gegevens vraagt zoals pincode, readers en dat soort dingen, dan weet je: dit klopt niet! Want dat doet een bank echt nooit. Hang op, beëindig het gesprek, verwijder de sms en blokkeer de afzender.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »