'CLOSED' Schijndel, Boxtel - Duizenden euro's kwijt door spoofing (bankhelpdeskfraude)

Zaaknummer: 2021038525

Datum delict: 20-02-2021

Plaats delict: Schijndel, Boxtel

Met een smoes gebeld worden door een nepbankier. Trap er niet in. Zo krijgen cybercriminelen controle over jouw bankzaken. Hier lees je meer informatie over spoofing en bankhelpdesk fraude.

Deze jongeman wordt door de politie gezocht. En wel omdat hij hier staat te pinnen met een pinpas die op de volgende manier van een slachtoffer is buitgemaakt: Een nep-bankmedewerker belt met een zorgelijk bericht. Er zou fraude op de rekening zijn gepleegd. Deze keer gaan de criminelen zelfs zo ver dat ze het slachtoffer een programmaatje op zijn computer laten installeren waarmee ze de controle over zijn computer krijgen. Zodra de pinpas is opgehaald staat deze jongeman er mee te pinnen. Duizenden euro’s is het slachtoffer kwijt. Wie is dit?

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »