'CLOSED' Amersfoort - 1 euro bezorgkosten betalen

Zaaknummer: 2020421236

Datum delict: 18-12-2020

Plaats delict: Amersfoort

Overleden

Het hoogbejaarde slachtoffer werd na een corona-besmetting opgelicht met een babbeltruc. Hij maakte zich zo druk over de oplichting dat hij twee weken later is overleden.

Pinpas

De man en zijn echtgenote krijgen 18 december 2020 een pakketbezorgster aan de deur met een pakketje. Ze moeten 1 euro bezorgkosten betalen met een pinapparaat. Dat is precies de truc; het pinkastje is nep en alleen bedoeld om de pincode te achterhalen. Door middel van een snelle wisseltruc krijgt de 'pakketbezorgster' ook de pas in handen. Naar zeggen van zijn vrouw was de man zo boos over de babbeltruc, dat die boosheid er naar haar idee mogelijk aan heeft bijgedragen dat zijn hart het had begeven.

Lift

De vrouw waar het om gaat is gefilmd als ze in de lift staat van het appartementencomplex aan de Drentsestraat in Amersfoort.

Een week later

Deze vrouw moet gevonden worden, want dit is niet de enige keer dat ze haar truc gebruikt om geld te stelen van ouderen. Nog geen week later overkomt een 80-jarige inwoner van Amersfoort hetzelfde. Het pakketje van de bezorgster bevat een cadeaukaart van een winkel. Daardoor zijn de ontvangers in eerste instantie verrast en hebben ze geen argwaan. Pas als ze het saldo van de cadeaukaart checken op internet ontdekken ze dat de kaart geen saldo heeft en dan gaan de alarmbellen rinkelen.

Pinnen

Ook met deze pas gaat de vrouw pinnen. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze pint met de pas bij een automaat aan de Regenboogstraat in Amersfoort. Later is ze te zien bij een automaat in Hilversum. In totaal pint ze bijna 5000,- euro.

Signalement

Verdachte:

  • vrouw met lichtgetinte huid
  • 20 - 25 jaar
  • slank/normaal postuur
  • donkere ogen
  • zwart kroezend haar, met opvallende middenscheiding en knotje
  • zwarte jas met daaronder een rode capuchontrui

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »