Home » 'CLOSED' Amsterdam - Poging export grote hoeveelheid XTC-pillen

'CLOSED' Amsterdam - Poging export grote hoeveelheid XTC-pillen

Amsterdam - Poging export grote hoeveelheid XTC-pillen

Zaaknummer: 2020038943

Datum delict: 21-02-2020

Plaats delict: Amsterdam

 

De politie is op zoek naar een man die ervan wordt verdacht op vrijdag 21 februari 2020 te hebben geprobeerd een grote hoeveelheid XTC-pillen naar het buitenland te versturen.

De man bood die vrijdag omstreeks 18.50 uur een postpakket (doos) aan bij een servicepunt van DHL waar je post kan ophalen en verzenden op de Van Baerlestraat. In de doos zouden een aantal lampen moeten zitten. Het pakket moest worden opgestuurd naar een adres in het buitenland. Omdat de doos eigenlijk te zwaar was om alleen lampen te kunnen bevatten, werd de doos nadat deze was afgegeven door de man gecontroleerd door de medewerkers van het DHL-servicepunt. Er bleek toen een grote hoeveelheid XTC-pillen onder de dubbele bodem van de doos te zitten.

Het openen/inspecteren van zendingen vindt plaats op basis van de algemene vervoersvoorwaarden van DHL. Deze voorwaarden zijn de man medegedeeld en hier is hij mee akkoord gegaan. De man heeft, zo blijkt later, bij het servicepunt valse persoonsgegevens getoond.

Er zijn duidelijke beelden van de man. Zijn signalement:

  • Man
  • Donker getint huidskleur
  • Gemillimeterd, donker haar
  • Kalend/kale plek op achterhoofd

Hij droeg een:

  • Donkergroene jas
  • Donkere broek
  • Zwarte schoenen met witte zolen en rode veters

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

 

Meer gezochte personen cyber »

Overzicht met cybercrime vormen en begrippen »

Het laatste nieuws »


«   »