Home » 'CLOSED' Amsterdam - Pinnen met gestolen pinpas Distelweg (na diefstal pinpas Amerbos)

'CLOSED' Amsterdam - Pinnen met gestolen pinpas Distelweg (na diefstal pinpas Amerbos)

Zaaknummer: 2020030947

Datum delict: 11-02-2020

Plaats delict: Amsterdam

De politie is op zoek een man die ervan wordt verdacht dinsdagmiddag 11 februari 2020 bij een geldautomaat aan de Distelweg geld op te hebben genomen met een gestolen bankpas. Het is niet bekend of deze man de pas ook heeft gestolen. De diefstal vond dezelfde middag plaats aan Amerbos.

Die middag wacht een 84-jarige man in zijn woning aan Amerbos op een pakketje. Rond 13.10 uur staat een bezorger voor de deur en de bewoner denkt dat die bezorger het verwachtte pakketje komt brengen. De bezorger geeft aan dat hij inderdaad een pakketje voor de bewoner heeft, maar dat de bewoner wel eerst €1 moet pinnen. De bezorger heeft een pinautomaat bij zich en de bewoner probeert vervolgende de €1 te pinnen. Dit lukt eerst niet en de bezorger geeft aan dat er problemen zijn met de verbinding. Hij draait zich met het apparaat en de bankpas van de bewoner om en voert handelingen uit. Daarna keert hij zich weer om en geeft de bewoner de bankpas terug. De bewoner moet opnieuw proberen te pinnen en hierbij zijn pincode intoetsen. Uiteindelijk is het volgens de bezorger gelukt en overhandigt hij de bewoner het pakketje.

Binnen maakt de bewoner het pakketje direct open en ziet dat dit niet het pakketje is dat hij verwachtte. De bewoner heeft meteen het idee dat er iets niet klopt en neemt contact op met zijn bank. Een medewerker van de bank laat hem weten dat er zojuist een groot geldbedrag van zijn rekening is afgeschreven. Wanneer de bewoner zijn bankpas pakt om gegevens te controleren, komt hij er achter dat hij niet zijn eigen bankpas meer heeft, maar die van iemand anders.

Signalementen verdachten

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de bezorger de bankpas van de bewoner verwisseld met een andere pas, de bankpas van de bewoner gestolen en tijdens het pinnen de pincode afgekeken. Met de gestolen bankpas is geld opgenomen. Van die pintransactie zijn beelden. Het is niet duidelijk of de verdachte op deze beelden ook de bezorger is geweest.

Het signalement van de bezorger:

 • Man
 • Lichte huidskleur
 • 18-22 jaar oud
 • 1.70-1.75 meter lang
 • Donker, krullend, kort haar
 • Droeg een bril

Het signalement van de verdachte die geld opneemt met de bankpas:

 • Man
 • Licht getinte huidskleur
 • 20-25 jaar oud
 • Donkere ogen, donkere wenkbrauwen
 • Normaal postuur
 • Droeg een donkere jas met capuchon en ‘Calvin Klein Jeans’ op de borst gedrukt

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 

Meer gezochte personen cyber »


«   »