Cyberaanvallen weekoverzichten


November 2022
Oktober 2022
September 2022
Augustus 2022
Juli 2022
Juni 2022

Overzicht cyberaanvallen week 22-2022

Ransomware-bende hackt nu bedrijfswebsites om losgeldnota's te tonen, Conti ransomware richt zich op Intel firmware voor stealthy aanvallen, en 10.000 QNAP-eigenaren gewaarschuwd dat NAS vanaf internet toegankelijk is. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »
Mei 2022

Overzicht cyberaanvallen week 21-2022

Nederland betaalt op een na hoogste losgeld voor ransomware, Deadbolt-ransomware infecteert honderden QNAP NAS-apparaten en Cisco waarschuwt voor actief aangevallen zerodaylek in IOS XR. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 20-2022

Belgische ziekenhuizen annuleren operaties wegens ransomware-aanval, ransomwarebende dreigt met omverwerping overheid Costa Rica en VS klaagt Franse arts aan voor ontwikkeling en verkoop van ransomware. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 19-2022

Ransomware treft ziekenhuizen in provincie Luxemburg te Belgie, digitale televisiegidsen van Russische tv-aanbieders werden maandagochtend gehackt en geen diplomatieke reactie na cyberaanval op Nederlandse olieterminals. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 18-2022

Schoonmaakbedrijf CWS getroffen door cyberaanval, populaire ransomware door middel van kwetsbaarheid uit te schakelen en forse premiestijging cyberverzekeringen door ransomware-aanvallen. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 17-2022

Hackersgroep Stormous hackt Coca Cola, kamervragen over ransomware-aanval op gemeente Buren en Onyx ransomware vernietigt bestanden in plaats van ze te versleutelen. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »
April 2022

Overzicht cyberaanvallen week 16-2022

De Nederlandse Politie ontvangt jaarlijks zo'n tweehonderd aangiftes van ransomware, zwembad Enkhuizerzand getroffen door cybercriminelen en servers REvil weer online na maanden van inactiviteit. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 15-2022

Industriële systemen Schneider Electric en Omron doelwit aanvallen, hogeschool VIVES slachtoffer van cyberaanval en Panasonic bevestigt cyberaanval. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 14-2022

Duitse windmolenfabrikant Nordex schakelt systemen uit na cyberincident, D-Link-gebruikers opgeroepen om actief aangevallen routers offline te halen en NS wijst mede naar falend back-upsysteem als reden voor grote treinstoring. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 13-2022

In Belarus wordt een "spooroorlog" gevoerd, hoeveelheid cyberaanvallen op EU-organen in vier jaar tijd vertienvoudigd en cyberaanval op 3 woningcorporaties in Nederland. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »
Maart 2022

Overzicht cyberaanvallen week 12-2022

Conti-ransomware gebruikt dertig bekende kwetsbaarheden bij aanvallen, systeem Italiaanse spoorwegen plat door Russische hackers en ransomware versleutelt 100.000 bestanden in gemiddeld 42 minuten. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 11-2022

Toyota leverancier Denso geraakt door cyberaanval, cyberaanval op Duitse dochter Russisch olieconcern Rosneft en cyberaanval op geldautomaten. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 10-2022

Geheime Amerikaanse operatie voorkwam cruciale cyberaanval van Rusland, Roemeense tankstations van Rompetrol doelwit van ransomware en Samsung bevestigt diefstal van broncode Galaxy-telefoons. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 09-2022

Samsung slachtoffer geworden van cyberaanval, Nederlandse routers gehackt door Russische militaire hack groep en Toyota legt productie stil na gemelde cyberaanval op leverancier. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »
Februari 2022

Overzicht cyberaanvallen week 08-2022

Mc Donald's slachtoffer van Russische cybercriminelen, VS en VK waarschuwen voor nieuw wapen van Russische staatshackers en verzekeraars keren mogelijk niet uit bij Russische cyberaanval. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 07-2022

Nederlandse server offline gehaald in verband met cyberaanvallen in Oekraïne, privé data huurders gestolen bij ransomware-aanval op it-bedrijf Aareon en gevoelige data over Amerikaanse wapens in handen van Russische aanvallers. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 06-2022

Universiteit inventariseert 1100 ransomware-aanvallen op vitale infrastructuur, zestien Nederlandse zorginstellingen hadden last van ransomware bij leverancier en Vlaamse mkb’ers (kmo'ers) zwaarder getroffen door cyberaanvallen. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 05-2022

Cyberaanval legt aanvoer van bananen en kiwi’s lam in Antwerpse haven, olieterminal Terneuzen kampt met laad- en losproblemen na cyberaanval en een blik op de nieuwe Sugar ransomware die zich richt op consumenten. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »
Januari 2022

Overzicht cyberaanvallen week 04-2022

Ransomware cybercriminelen verhogen de inspanningen om insiders in te schakelen voor aanvallen, bijna vijfduizend mensen dupe van hack Nederlandse Rode Kruis en de geschiedenis van REvil. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 03-2022

FBI verdenkt Trickbot groep van ontwikkeling Diavol ransomware, account gegevens buitgemaakt bij ransomware aanval OpenSubtitles.org en nieuwe White Rabbit ransomware gekoppeld aan FIN8 hacking groep. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 02-2022

Russische geheime dienst houdt verdachten achter REvil-ransomware aan, Game Mania waarschuwt klanten na ransomware aanval voor datalek en een nieuwkomer in de ransomware markt benut het kritieke Log4j-gat om binnen te komen in VMware-omgevingen. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 01-2022

Night Sky is de nieuwste ransomware gericht op bedrijfsnetwerken, duizenden schoolsites offline door ransomware-aanval op hostingprovider en Portugese mediagigant Impresa offline na aanval door ransomwaregroep. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Overzicht cyberaanvallen week 52-2021

Zorgklinieken VS zonder patiëntgegevens na ransomware-aanval op hoster, ransomwaregroep verstrekt gratis decryptiesleutel na aanval op politiekorps VS en E-mailaccount gemeente Nieuwegein gekaapt via phishingmail. Hier het overzicht van afgelopen week en het nieuws van dag tot dag.

Lees meer »

Wekelijks programma Cybercrimeinfo.nl

Dagelijks nieuwe artikelen op Cybercrimeinfo.nl, een overzicht van de actuele aanvallen en wekelijks terugkerende onderwerpen, hier het programma:

Lees meer »