Home » Cybercrime » Valse mails Bol.com en Mediamarkt massaal in omloop, pas dus op!

Valse mails Bol.com en Mediamarkt massaal in omloop, pas dus op!

Gepubliceerd op 3 oktober 2018 om 11:21

Veel nep mails in omloop van Bol.com en Mediamarkt.

Er zijn verschillende mails in omloop zoals een win actie van Media markt de zogenaamde "happybox witactie" of in de mail van Bol.com kun je een "cadeaukaart winnen t.w.v. €500,-" er zijn ook nog mails in omloop van bol.com waarbij de webwinkel betreurt dat je zogenaamd een slechte ervaring hebt gehad. Als verontschuldiging kan je een geschenk claimen door op de link in het bericht te klikken. Doe dit niet! Deze actie is niet van bol.com en voor je het weet zit je vast aan een duur abonnement.

Als je op de link in de berichten klikt, kom je uit bij een enquête die je moet invullen. Als je dit hebt gedaan, kom je uit bij een lijst met populaire producten. Hier kan je onder andere kiezen tussen een Iphone Xs en een Samsung Galaxy S9. Dit is maar een van de vele voorbeelden van allerlei trucks om je in de val te lokken. 

Als je de gewoonte neemt om NIET op linkjes te klikken in mails maar rechtstreeks naar de desbetreffende pagina te gaan ben je al een heel eind, vind je daar niets van deze actie, dan weet je genoeg. Het webadres van Bol.com is altijd, Https://www.bol.com/... en van Mediamarkt altijd, Https://www.mediamarkt.nl/...

Nepfoto's

Mocht je nog twijfelen over de eerlijkheid van de winactie, dan kan je onderaan de pagina de reacties van verschillende mensen lezen. Deze mensen vertellen enthousiast over hun gewonnen prijs, maar als je deze personen opzoekt op internet, zie je dat ze helemaal niet bestaan. De foto's zijn van internet gehaald en de namen zijn verzonnen.

Duur abonnement

Als je een van de prijzen kiest, kom je op de desbetreffende pagina terecht. Hier wordt er om je persoonlijke gegevens gevraagd en wordt het gekozen product voor een paar euro aangeboden. Als je echter naar beneden scrolt, zie je dat je eigenlijk voor € 65 tot € 75 euro een dure abonnementsdienst voor een streaming service koopt. Dat kan dus snel een hoop geld gaan kosten

Advies

Als je niet goed oplet, ben je dus heel snel veel geld kwijt. Als een winactie te mooi lijkt om waar te zijn, is die dat vaak ook. Bol.com gaat helaas géén peperdure telefoons weggeven omdat jij eventueel een slechte ervaring hebt gehad met de webwinkel. Wees dus verstandig en gooi het bericht gelijk weg.

 

Enkele voorbeelden van zulke mails

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Jonkers
een jaar geleden

Ook mail welke zogenaamd van de RaboBank komt, ontvang ik regelmatig.
Er wordt bijv. gemeld dat er een nieuwe wereldbankpas beschikbaar is.
Ga er niet op in, ik heb met de Rabo gebeld en men vertelde mij dat zij nooit dergelijke mails versturen.
U bent gewaarschuwd, wegklikken.

Beste Mijnheer Jonkers
een jaar geleden

Inderdaad mijnheer Jonkers, op de website hebben we hier ook al regelmatig aandacht aan besteed, helaas trappen nog steeds veel mensen in deze truck. Bedankt voor uw reactie.

© CCINL | Cybercrimeinfo.nl

C.J. Stam
een jaar geleden

Niet alleen van genoemde sites, KLM, Van der Valk, etc. . ABN. Kon zelfs een Tesla winnen. Ben inmiddels zo wantrouwig dat er wel eens een "goede" mail wordt verwijderd. Zend ze door naar de valse-email fraude helpdesk, maar ze blijven komen.

© CCINL | www.cybercrimeinfo.nl (Peter)
een jaar geleden

Beste mevrouw Stam,

Klopt, criminelen spelen in op alle trends.
Als je zo'n mail ontvangt, nooit op de linkjes klikken. Maar als je toch nieuwsgierig bent geworden, tik dan zelf het adres in van desbetreffende site, als er een actie is, staat deze ook op de website van desbetreffende.

Goed dat je ze doorstuurt naar Fraude helpdesk.

Met vriendelijke groeten,
Peter

© CCINL | www.cybercrimeinfo.nl
© CCINL | cybercrimeinfo-forum.nl

Mail | info@cybercrimeinfo.nl
Mail | cybercrimeinfo.nl@gmail.com

"Samen voor veiligheid”

‘Kennis is macht, Passie is kracht’

Missie: ‘Bestrijding en weerbaarheid verhogen, voor de crime van de toekomst/heden'