Home » Cybercrime » Slachtoffers, door nep mails uit naam van Rabobank

Slachtoffers, door nep mails uit naam van Rabobank

Gepubliceerd op 6 juli 2018 om 00:27

Pas op, momenteel veel valse e-mails in omloop uit naam van de Rabobabank. Criminelen zijn er op uit persoonlijke gegevens te ontfutselen. De e-mails lijken verzonden door de Rabobank, maar zijn dat niet. Ze zijn volgens de financiële instelling ook nauwelijks van echt te onderscheiden.

De reden dat de Rabobank met de waarschuwing naar buiten komt is een 'forse verhoging' van het aantal meldingen bij de bank. Het gaat hierbij zowel om klanten die slachtoffer zijn, als klanten die verdachte zaken opmerkten. Exacte cijfers wist een woordvoerster niet direct te melden. Het gaat volgens haar zeker om honderden klachten, omdat de bank anders niet met een dergelijke waarschuwing naar buiten komt. Bij de politie liggen er al diverse aangiftes. Dus wees alert voor deze criminelen.

De valse e-mails zijn veelal gericht op het annuleren, terugboeken of bevestigen van een incasso-opdracht of organisatie die geld van uw rekening mag afschrijven, aldus de bank. Tevens zien we ook nog wat oudere nep mails voorbijkomen waarin de ontvanger wordt verzocht een nieuwe bankpas aan te vragen. Mensen die een dergelijke mail hebben ontvangen of andere verdachte zaken merken, worden verzocht contact op te nemen met de Rabobank en/of Politie.

Enkele Voorbeelden van deze mails...

Wil je op de hoogte blijven van Cybercrime informatie? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief  © CCINL | Cybercrimeinfo.nl  "Samen voor veiligheid”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Petra
2 jaar geleden

Zelfs als je geen rekening bij de Rabobank hebt krijg je deze mail. Hoe vallen ze door de mand.

Cybercrimeinfo.nl
2 jaar geleden

Beste Petra,

Bedankt voor je reactie.
Inderdaad, wat ze doen is deze berichten massaal soms met duizenden versturen. Er hoeven er maar een paar bij te zitten die wel Rabobank hebben en er intrappen. En de spaarrekening wordt geplunderd.

Gelukkig was jij alert :-)

Mvg,
Peter

© CCINL | Cybercrimeinfo.nl "Samen voor veiligheid”