Slachtoffers, door nep mails uit naam van Rabobank

Gepubliceerd op 6 juli 2018 om 00:27

Slachtoffers door nep mails uit naam van Rabobank

Pas op, momenteel veel valse e-mails in omloop uit naam van de Rabobank. Criminelen zijn er op uit persoonlijke gegevens te ontfutselen. De e-mails lijken verzonden door de Rabobank, maar zijn dat niet. Ze zijn volgens de financiële instelling ook nauwelijks van echt te onderscheiden.

Forse verhoging

De reden dat de Rabobank met de waarschuwing naar buiten komt is een 'forse verhoging' van het aantal meldingen bij de bank. Het gaat hierbij zowel om klanten die slachtoffer zijn, als klanten die verdachte zaken opmerkten. Exacte cijfers wist een woordvoerster niet direct te melden. Het gaat volgens haar zeker om honderden klachten, omdat de bank anders niet met een dergelijke waarschuwing naar buiten komt. Bij de politie liggen er al diverse aangiftes. Dus wees alert voor deze criminelen.

De valse e-mails zijn veelal gericht op het annuleren, terugboeken of bevestigen van een incasso-opdracht of organisatie die geld van uw rekening mag afschrijven, aldus de bank. Tevens zien we ook nog wat oudere nep mails voorbijkomen waarin de ontvanger wordt verzocht een nieuwe bankpas aan te vragen. Mensen die een dergelijke mail hebben ontvangen of andere verdachte zaken merken, worden verzocht contact op te nemen met de Rabobank en/of Politie.

Enkele Voorbeelden van deze mails...


«   »