Home » Cybercrime » Telefonische oplichters doen zich voor als Ziggo medewerker

Telefonische oplichters doen zich voor als Ziggo medewerker

Gepubliceerd op 7 augustus 2018 om 17:02

Nieuwe truc van de zogeheten 'Micrsosoft-oplichters'.

Zij bellen nu namens 'Ziggo' en proberen met een smoes toegang te krijgen tot je computer.

Door het hele land worden mensen gebeld door Engelssprekende personen die zeggen namens 'Ziggo' te bellen.

Toegang tot je computer

De oplichters maken je wijs dat je computer is gehackt. Via teamviewer willen ze toegang tot je computer, zogenaamd om je te helpen. In werkelijkheid proberen ze je creditcardgegevens en wachtwoorden te bemachtigen.

Advies

Word je gebeld door iemand die zegt van 'Ziggo' te zijn met het verhaal dat je computer is gehackt, hang dan direct op. Hetzelfde geldt als men namens een andere provider belt, of namens Microsoft. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

M.W. Oost
2 jaar geleden

Regelmatig ontvang ik deze telefoontjes waarbij het telefoonnr gewoon af te lezen is. Ik vraag altijd me niet meer te bellen maar ze blijven bellen. Kan ik hier iets mee doen?

© CCINL | CybercrimeInfo.nl
een jaar geleden

Beste Marijke,

Bedankt voor uw reactie.

Normaal gezien moet je verwezen worden naar 'het niet bel register', maar oplichters en sommige bedrijven houden zich daar helaas niet aan.

Als je deze nummers op je mobiel ontvangt kun je die blokkeren. Als het via de huis telefoon is kun je best contact opnemen met je telefoon aanbieder, die kunnen dan eventueel het nummer blokkeren.

Als je nog vragen of hulp nodig heeft hoor ik het graag. Je kunt dan het beste contact zoeken via de chat via onderstaande link https://m.me/CybercrimeInfo.nl

Mvg,
© CCINL | Cybercrimeinfo.nl "Samen voor veiligheid”