Nieuws Malafide Websites


April 2020
Juli 2019
Mei 2019

Oplichting via nep verhuur sites neemt toe

Een mooi appartement in het centrum, voor een lage prijs en van alle gemakken voorzien. Het klinkt voor woningzoekers te mooi om waar te zijn, en dat is het soms ook. De Fraudehelpdesk en de Woonbond waarschuwen iedereen die op zoek is naar een huurwoning: oplichting via neppe verhuursites neemt toe.

Lees meer »

Malafide 'helpdesks' in Google resultaten

Nog al te vaak laten mensen zich vangen door fraudeurs die hengelen naar hun bankgegevens. Intussen herken je misschien wel al het typische phishing bericht in je mailbox. Maar wist je dat een onschuldige opzoeking op Google ook tot een geplunderde bankrekening kan leiden?

Lees meer »
Februari 2019
December 2018
November 2018

Feest voor zowel consument als cybercriminelen

"Vaak gaat het om webwinkels die populaire producten verkopen zoals spelcomputers, foto-, film,- en audioapparatuur, maar ook smartphones, laptops en tablets. Dergelijke websites maken in een week veel slachtoffers. De politie investeert in extra capaciteit de komende feestmaanden, om deze malafide websites zo snel mogelijk te detecteren en offline te krijgen, aldus het LMIO" (politie Landelijk Meldpunt InternetOplichting)

Lees meer »
Mei 2018

850 foute webwinkels offline gehaald

Nepwinkels op internet zijn een plaag en een veel gebruikt vehikel voor internetcriminelen. Naast de 90.000 bonafide webwinkels op de Nederlandse markt zijn er naar schatting 25.000 tot 35.000 onbetrouwbare webshops. Deze nepwinkels bieden vooral schoenen, kleding, tassen en zonnebrillen aan van bekende merken. Dit vaak tegen ogenschijnlijk lage prijzen. De Consumentenbond spoorde 2000 van dat soort malafide webwinkels op. 850 werden door de bedrijven die de domeinnaam hadden vastgelegd, offline gehaald. De webwinkels verkochten zogenaamd met hoge kortingen merkkleding of luxe-producten, die in werkelijkheid nep of namaak waren, of zelfs niet geleverd werden. Hostingbedrijven De nepwinkels maakten in de meeste gevallen gebruik van oude, vrijgekomen domeinnamen die ze opkopen. Daardoor komen ze voor in de zoekresultaten van Google en duiken dus makkelijk op als consumenten bepaalde producten zoeken.

Lees meer »