Home » Politie » Gezochte personen » Crime Offline » Eindhoven -Moord of doodslag Eindhovenaar Toon Sweegers

Eindhoven -Moord of doodslag Eindhovenaar Toon Sweegers

Gepubliceerd op 18 april 2018 om 02:13

Zaaknummer: 2018069380

Datum delict: 12-04-2018

Plaats delict: Eindhoven

Donderdagochtend 12 april rond 08.00 uur werd een man dood aangetroffen in een auto in de straat Den Bult. Hij was doodgeschoten. Het bleek te gaan om de 51-jarige Toon Sweegers uit Eindhoven. Voor het onderzoek naar de toedracht richtten wij een Team Grootschalige Opsporing op.

De man werd aangetroffen in z'n  auto, een groene Mercedes met het kenteken 51-SZN-6  en direct werden de hulpdiensten gealarmeerd. Naast politiemensen kwamen ambulancepersoneel en een traumahelikopter ter plaatse voor eventuele hulpverlening, maar de man bleek al te zijn overleden. Al snel was duidelijk dat hij van dichtbij was doodgeschoten. Wij hebben meteen de plaats van het incident afgezet zodat mogelijk sporen naar de dader niet meer verstoord zouden worden. Het sporenonderzoek werd korte tijd later opgestart door onze forensische rechercheurs. Zo’n onderzoek neemt veel tijd in beslag omdat het uiteraard zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd in de zoektocht naar aanwijzingen. Een team van specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie heeft met een drone van bovenaf foto’s gemaakt van de plaats delict.

Onderzoek

Een groot deel van een rechercheonderzoek bestaat uit het horen van mogelijke getuigen en betrokkenen. We zijn meteen buurtbewoners gaan vragen of zij mogelijk iets gezien of gehoord hebben dat ons kan helpen.. Wij komen ook graag in contact met mensen die ons mogelijk meer kunnen vertellen over het moment  waarop de fatale schoten zijn gelost. We gaan er vooralsnog op basis van getuigenverklaringen van uit dat Toon aan het einde van de avond doodgeschoten werd. Opvallend genoeg zijn daarover bij de politie die avond geen meldingen binnen gekomen. We kunnen dit dus nog niet met 100 % zekerheid vast stellen. Het zou dus ook nog kunnen dat hij toch op een later moment om het leven is gebracht. Op basis van de bevindingen in het onderzoek gaan we er van uit dat de auto aan het begin van de avond op de betreffende plek werd geparkeerd.

Team Grootschalige Opsporing (TGO)

Een TGO onderzoekt onder leiding van een officier van justitie de dood van Toon Sweegers. We onderzoeken de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, zijn achtergronden en die van het delict . Uiteraard gaan we in gesprek met mensen uit zijn omgeving, maar ieder ander die belangrijke informatie heeft die ons daarbij kan helpen roepen we op dit te melden.

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070.

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden.

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 

© CCINL | Cybercrimeinfo.nl "Samen voor veiligheid”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.