Beverwijk - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Beverwijk Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 102,0 KB 17 downloads

Zaaknummer: 2022088534

Datum delict: 06-05-2022

Plaats delict: Beverwijk

Een 65-jarige vrouw wordt gebeld door een man die zegt medewerker van een bank te zijn. Deze man wist zodanig op de vrouw in te praten dat een man een half uur later aan de deur kon komen om de bankpas van de vrouw op te halen. Hij weet ook nog sieraden en een grote hoeveelheid contant geld van de vrouw weg te nemen. Weer een half uur later wordt er met de pas van de vrouw gepind en een groot bedrag frauduleus opgenomen. De foto's zijn van die man. Omdat de bank hier niet in betrokken is is er sprake van diefstal en oplichting. De politie wil graag weten wie deze man is.

Het slachtoffer is voor ruim 13.000 euro benadeeld. De sieraden zijn ook nog zoek. Een emotionele diefstal want er zaten ook sieraden bij van de moeder van het slachtoffer

De verdachte die op de beelden staat heeft een slank postuur en een licht getinte huidskleur. Zijn leeftijd wordt op ongeveer 20 jaar geschat. Hij had in mei gemillimeterd zwart haar en een vlassige snor. Hij droeg een hoodie voorzien van een zwarte capuchon en zwarte mouwen. De binnenzijde van deze capuchon is wit van kleur. De voor- en achterzijde van de hoodie is grijs van kleur. Beide zijkanten van de hoodie zijn voorzien van twee witkleurige vlakken.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »