Best - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Zaaknummer: 2021204196-2021211230-2021172729

Datum delict: 07-09-2021

Plaats delict: Best

Drie spoofing zaken uit Best. Bekijk hier de beelden van de personen die allemaal 1 ding gemeen hebben: ze worden gezocht voor oplichting middels bankhelpdesk fraude.

Deze drie worden door de politie gezocht in verband met cybercrime. Waarschijnlijk behoren ze tot een grotere groep criminelen, die er veel tijd en energie in steken, om mensen ervan te overtuigen hun gevoelige bankgegevens door te geven. Het kan een slachtoffer zomaar duizenden euro’s kosten.

Trap er niet in!
Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé bankgegevens. Vaak zijn het de wat ouderen onder ons die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Waarschuw uw familie, ouders of grootouders om hier niet in te trappen.

Help ons mee de daders op te pakken. Maar vergeet niet dat u zelf ook veel kunt doen om dit te voorkomen. Allereerst gewoon nooit bankgegevens doorgeven via de telefoon, nooit. Maar vertel ook uw omgeving erover, zorg dat uw omgeving zich bewust is van de risico’s.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »