'CLOSED' Waspik - Bankhelpdesk fraude

Zaaknummer: 2021183993

Datum delict: 08-07-2021

Plaats delict: Waspik

Een ouder stel uit Waspik is donderdag 8 juli 2021 het slachtoffer geworden van geraffineerde criminelen die zich uitgaven als medewerkers van de Rabobank. Rond 14.00 uur werd gebeld op de vaste telefoon. De vrouw nam op en kreeg een vrouw aan de lijn die vertelde dat ze van de Rabobank was en dat de bankpassen gehackt waren. In goed vertrouwen gaf het slachtoffer haar pincode.  De zogenaamde bankmedewerkster vertelde ook nog dat de passen verouderd waren en daarom opgehaald zouden worden. Om 14.45 uur stond bij hen een man voor de deur die vertelde dat hij van de bank was. Hij nam niet alleen de bankpassen maar ook de iPad  mee om te controleren op virussen. Deze man had een getint uiterlijk. Hij had een zwarte broek aan met een witte blazer. Enkele uren later werd ontdekt dat de criminelen enkele duizenden euro’s hadden overgeboekt van de spaarrekening naar de lopende rekening. Vervolgens hadden zij dat geld bij pinautomaten in Waspik en Waalwijk opgenomen.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »