'CLOSED' Nieuw-Vennep - Pinfraude na spoofing

Zaaknummer: 2021156886

Datum delict: 23-07-2021

Plaats delict: Nieuw-Vennep

Een hoogbejaarde vrouw uit de Haarlemmermeer werd de dupe van #spoofing op vrijdag 23 juli.

De vrouw werd aan het eind van de middag op haar vaste telefoon gebeld door iemand die zich voordeed als medewerkster van een bank, met het verhaal dat haar bankrekening zou zijn gehackt. Om die reden zou de bankpas en e-reader worden opgehaald en zou de hoogbejaarde vrouw een nieuwe bankpas krijgen. De  zgn 'bankmedewerkster' had inmiddels ook haar pincode weten te ontfutselen.De vrouw werd aan de praat gehouden aan de telefoon totdat de bankpas was opgehaald door een andere 'bankmedewerker'. Dit gebeurde en vervolgens werd kort daarna een groot geldbedrag gepind, door de verdachte die op de bijgaande beelden is te zien.

Deze geldopname vond plaats op 23 juli 2021 bij de Geldmaat aan de Venneperstraat in Nieuw-Vennep.

Wat is Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »