'CLOSED' Hoofddorp - Pinfraude na spoofing

Zaaknummer: 2021153264

Datum delict: 19-07-2021

Plaats delict: Hoofddorp

Deze jongeman pint een groot geldbedrag met de pinpas van een bejaarde man uit Hoofddorp. De pinpas werd door #spoofing van de man afhandig gemaakt.

Een bejaarde man uit Hoofddorp werd maandagmiddag 19 juli 2021 gebeld op zijn vaste telefoonaansluiting door een vrouw die zich voordeed als 'medewerkster van de bank', met het verhaal dat zijn bankrekening zou zijn gehackt.

Om die reden zou de bankpas en e-reader worden opgehaald. Dit gebeurde ook: bankpas werd opgehaald en omdat de zgn 'bankmedewerkster' ook de pincode had weten te ontfutselen, werd kort hierna een groot geldbedrag gepind bij de geldautomaat van de ABN op de Nieuweweg in Hoofddorp.

Van deze pintransactie zijn de beelden opgevraagd bij de bank en hierop is deze jongeman te zien.

De foto van de pinner wordt geblurd getoond i.v.m. zijn mogelijk minderjarige leeftijd. Hij krijgt 2 weken de tijd om zichzelf te melden. Doet hij dit niet, dan zullen de originele beelden worden gepubliceerd.

Wat is Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »