'CLOSED' Maarssen - Bankpasfraudeurs gaan nog een stap verder

Zaaknummer: 2021106494

Datum delict: 06-04-2021

Plaats delict: Maarssen

Met het grootste gemak licht de man die we in deze zaak zoeken bejaarde ouderen op. In Maarssen, Amersfoort en Den Haag weet hij pinpassen te stelen en pint daarmee zo'n 7000 euro. Daarnaast weet hij ook sieraden te stelen.

De oplichter slaat voor het eerst toe in Maarssen. Op 6 april krijgt een vrouw van in de 80 een telefoontje van een nep-bankmedewerker; er is fraude gepleegd met haar rekening en er komt iemand langs om haar pas op te halen.

Meer weten over 'bankhelpdesk fraude'

Argwaan

Ze geeft haar pas aan de persoon die even later voor de deur staat. Dan vraagt hij of ze kostbare sieraden in huis heeft. Die wil hij dan wel meenemen en voor haar verzekeren. De vrouw krijgt argwaan en zegt dat ze haar zoon wil bellen om te overleggen. De man trekt dan de telefoonstekker uit het contact en gaat ervan door. Ze slaat alarm bij de medewerkers van het zorgcentrum van haar woning en de bankrekening wordt geblokkeerd. Helaas heeft de man dan al 500 euro van haar rekening gepind.

Amersfoort en Den Haag

Dezelfde man komt in beeld bij soortgelijke zaken uit Amersfoort en Den Haag. In Amersfoort lukt het de man om niet alleen de pinpas maar ook sieraden van de slachtoffers mee te nemen. Met de pinpas pint de man maar liefst 6000 euro. In Den Haag geeft het slachtoffer geen sieraden mee, maar wel de pinpas waar ook weer mee wordt gepind. Op bewakingsbeelden is te zien dat steeds dezelfde man de rekening van de slachtoffers plundert.

Signalement

  • Man
  • Lichtgetinte huid
  • Tussen 20-30
  • Ongeveer 1.75m
  • Kort, donker haar
  • Donkere ogen
  • Hij droeg een zwart leren motorjack en een petje met de opdruk DEUS

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »