'CLOSED' Dongen, Panningen - Oplichting door nep bankmedewerker en pinpasfraude

Zaaknummer: 2020104729

Datum delict: 17-04-2020

Plaats delict: Dongen, Panningen

Een inwoner uit Dongen is vorig jaar slachtoffer geworden van helpdeskfraude. Hij meent een medewerkster van de bank aan de lijn te hebben en maakt op haar aangeven geld over naar een rekening. Het geldbedrag wordt snel daarna contant gepind.

'Medewerkster' ABN-AMRO bank

De aangever werd op vrijdag 17 april 2020 gebeld door een vrouw die zich uitgaf als medewerkster van de  ABN-AMRO bank. Hij koesterde aanvankelijk geen argwaan omdat hij bij deze bank zijn betaalrekening heeft. Zij overtuigde hem om vanwege een noodzakelijke update in te loggen met zijn e-identifier en een bepaalde response code in te voeren. Hoewel de aangever aan het gesprek vanwege onderbuik gevoelens een einde maakt, blijkt twee dagen later dat er toch ruim 800 euro onterecht van zijn rekening is afgeschreven. Het geld wordt dezelfde dag nog van de rekening van de begunstigde contant opgenomen in Panningen. De pinner staat op beeld. 

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »