'CLOSED' Gemert - Verdachte pinpasfraude

Gemert - Verdachte pinpasfraude Gemert

Zaaknummer: 2020082933

Datum delict: 15-04-2020

Plaats delict: Gemert

 

Op woensdag 15 april 2020 werd een 73 jarige man uit Gemert slachtoffer van pinpasfraude en werd er voor een bedrag van 2.000,00 euro van zijn rekening gepind.

Het slachtoffer ontving op woensdagochtend 15 april 2020 een mail met de mededeling dat zijn bankpas op korte termijn vervangen zou moeten worden. In deze mail zat een link om dit direct te kunnen regelen. Het slachtoffer heeft op deze link geklikt en hij kwam  toen op een vragenformulier. Op dit online vragenformulier werd onder andere gevraagd om zijn oude pincode en een nieuwe pincode in te vullen. Het slachtoffer heeft dit helaas ook gedaan in de veronderstelling dat het formulier ook echt van zijn bank was. 

Nadat hij het formulier had ingevuld, werd er nog dezelfde dag telefonisch contact met hem opgenomen door iemand die zei van "zijn" bank te zijn. Deze persoon vertelde hem dat er iemand van TNT onderweg was om zijn oude bankpas op te halen. Even later stond er iemand aan de deur gekleed in een uniform van TNT die de bankpas heeft meegenomen. Het slachtoffer had de pinpas wel in 4 stukken geknipt. 

Later die middag besefte het slachtoffer dat hij mogelijk iets verkeerd had gedaan en heeft hij contact opgenomen met zijn bank en die hebben direct zijn rekening geblokkeerd. In de tussenliggende tijd was er echter wel al met de bankpas gepind bij een geldautomaat op de Hoge Brake in Nuenen. Door de verdachte(n) werd daar een bedrag van 2.000,00 euro gepind.

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »