Home » 'CLOSED' Hilversum, Budel - Whatsappfraude

'CLOSED' Hilversum, Budel - Whatsappfraude

Hilversum, Budel - Whatsappfraude

FEB 2021

Zaaknummer: 2019053621

Datum delict: 10-03-2019

Plaats delict: Hilversum, Budel

Op een slinkse manier wordt een man uit Budel opgelicht via Whatsapp. Een deel van het geld dat hij overmaakte wordt vervolgens opgenomen bij een pinautomaat in Hilversum.

Het slachtoffer krijgt op zondag 10 maart 2020 een bericht van iemand die beweert zijn dochter te zijn. Ze zegt dat ze een nieuw nummer heeft en dat ze door een storing niet bij haar bankrekening kan komen. Bij het profiel op Whatsapp ziet de man een foto van zijn dochter staan. In het bericht vraagt zijn 'dochter' of hij met spoed haar rekeningen kan betalen. Hij maakt vervolgens drie bedragen over naar het rekeningnummer dat de oplichter op Whatsapp aan hem heeft doorgegeven. Het gaat bij elkaar om bijna 2.700 euro. 

De volgende dag wordt het slachtoffer gebeld door de afdeling fraude van zijn bank. Zij vertellen hem dat hij mogelijk het slachtoffer is geworden van een oplichter, wat het slachtoffer na contact met zijn dochter kan bevestigen aan de bank. De tegenrekening wordt geblokkeerd, maar er blijkt al een deel van het geld opgenomen te zijn in Hilversum. 

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 

Meer gezochte personen cyber »


«   »