Spaarndam - Bankhelpdesk fraude

Wie herkent deze personen?

Spaarndam Bankhelpdesk Fraude
Afbeelding – 112,1 KB 8 downloads

Zaaknummer: 2022146372

Datum delict: 01-07-2022

Plaats delict: Spaarndam

De politie is op zoek naar een verdachte die vrijdag 1 juli 2022 rond 15:15 uur met een gestolen bankpas een groot geldbedrag opnam bij het pinautomaat aan de Van Nesstraat in Haarlem. De pas was kort daarvoor ontvreemd uit Spaarndam. Wie is de man op de beelden?

Op vrijdag 1 juli werd een 69-jarige vrouw uit Spaarndam in de middag opgebeld door een zogenaamde ‘bankmedewerker’. Er zou een verdachte transactie hebben plaatsgevonden op haar rekening. Om geld veilig te stellen had de ‘medewerker’ verschillende zaken nodig, waaronder haar bankpas en pincode. Deze goederen zouden snel vanuit de bank door een koerier worden opgehaald. Kort daarna kwam een man aan de deur om de spullen op te halen. Nadat de koerier was vertrokken, vertrouwde de vrouw het toch niet en probeerde ze de rekening te blokkeren. Helaas was het al te laat en was met de pinpas van het slachtoffer al een groot geldbedrag opgenomen bij een geldautomaat aan de Van Nesstraat in Haarlem.

Bankhelpdesk fraude?

De telefoon gaat over en het nummer of de naam van je bank staat in de display, je krijgt een keurige Nederlandstalig sprekende man of vrouw aan de lijn.  In het telefoongesprek vertelt de medewerker u over een dringend probleem dat opgelost moet worden. U wordt gevraagd snel maatregelen te nemen. De medewerker deelt persoonlijke details zoals uw adres, rekeningnummer of geboortedatum om zo te bewijzen dat u niet met een oplichter te maken heeft. Er komt een bankmedewerker aan uw deur knipt de pinpas doormidden en doet deze in een enveloppe van de bank.

En toch achteraf blijkt een onbekende geld van je rekening gepind te hebben. Hoe is dit nu toch mogelijk, alles klopte!

U bent slachtoffer geworden van 'bankhelpdesk fraude'

Meer info over Bankhelpdesk fraude 》

Informatie

Heeft u informatie? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070

Of gebruik het Politie Tip formulier om uw tip bij de politie te melden. (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier.html)

Via WhatsApp is ook mogelijk op het nummer 06-17214856.

Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/)

Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Of bel het algemene nummer van de politie 0900-8844

Bron: politie.nl

Meer gezochte personen


«   »