Cybercrime tip 10

Maak regelmatig back ups

Door regelmatig back-ups te maken van uw computer en van uw bestanden of foto’s op uw telefoon of tablet, kunt u schade van bijvoorbeeld gijzelsoftware of virussen beperken. Indien u een back-up heeft liggen, kunt u toch nog bij een kopie van uw gegevens. Back-ups maakt u op externe, losgekoppelde gegevensdragers (zoals een DVD, USB-stick of externe harde schijf) die u op een andere locatie bewaart. Ook kunt gebruik maken van een online-opslagdienst.