Cybercrime nieuwsbrief 156 (week 17-2021)

Spear ransomware aanvallen neemt flink toe, diverse landen misbruikten de Nederlandse ICT-infrastructuur voor het uitvoeren van cyberaanvallen en een verdubbeling in het eerste kwartaal van het aantal DDoS aanvallen. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 156.

Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in.

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Eerdere nieuwsbrieven

Cybercrime nieuwsbrief 187 week 49-2021

Het aantal mensen dat op een phishing-link klikt is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld, het botnet Glupteba groeit op sommige momenten met wel duizend nieuwe apparaten per dag en megaproces rond ‘cyberbunker’ nadert ontknoping. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 187.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 186 week 48-2021

Criminelen combineren cybercrime vormen en werken samen, een online gebiedsverbod moet vaker ingezet worden door burgemeesters en 4 miljoen betaalkaart gegevens te koop gevonden op het darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 186.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 185 week 47-2021

Nederlandse digitale infrastructuur populair bij cybercriminelen, de jacht op 's werelds meest gezochte hackers en wachtwoord in notitieboekje nek hardleerse recidivist op het darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 185.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 184 week 46-2021

Geldezels prooi voor de politie en de georganiseerde misdaad, onbewust kwaadwillenden toegang geven tot je privégegevens ‘Assisted selfie fraude’ en terroristen gebruiken sociale media en het darkweb om te radicaliseren, te rekruteren en aan te zetten tot geweld. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 184.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 183 week 44/45-2021

‘Pig butchering scam’ wereldwijd in opmars ook in Nederland reeds slachtoffers, toename in agressiviteit en brutaliteit van ransomware cybercriminelen en waarom wijzen de vingers al snel naar Rusland bij cyberaanvallen, hoe zit dat eigenlijk? Dit en meer lees je in nieuwsbrief 183.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 182 week 43-2021

150 aanhoudingen in operatie 'Dark HunTor’, cybercriminelen worden steeds slimmer in hun aanvallen en profiteren van malware-as-a-service-tools die beschikbaar zijn op het darkweb en we zoeken voortdurend nieuwe manieren om onrust bij beheerders van illegale marktplaatsen, verkopers en kopers te creëren. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 182. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in.

Lees meer »

«   »