Cybercrime nieuwsbrief 155 (week 16-2021)

Cyberaanval raakt 96 notariskantoren in Nederland, zombies (botnets) rukken op in Nederland en Apple heeft tot 1 mei de tijd om de gestolen blauwdrukken terug te kopen van ransomware groep REvil. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 155.

Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief over cybercrime en darkweb? Schrijf je dan hier in.

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Tips of verdachte activiteiten gezien? Meld het hier.

Eerdere nieuwsbrieven

Cybercrime nieuwsbrief 189 week 51-2021

Cybercriminelen weer super actief en creatief tijdens de Omikron lockdown, 21 jarige deed “voor de fun” een DDoS aanval op mijnoverheid en Nederlandse drugs export via het darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 189.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 188 week 50-2021

Cybercriminelen scannen massaal op beveiligingslek ‘Apache Log4j’, elke beveiliger kan een doelwit zijn voor criminelen en vijf jaar en negen maanden gevangenisstraf voor eigenaar cyberbunker. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 188.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 187 week 49-2021

Het aantal mensen dat op een phishing-link klikt is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld, het botnet Glupteba groeit op sommige momenten met wel duizend nieuwe apparaten per dag en megaproces rond ‘cyberbunker’ nadert ontknoping. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 187.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 186 week 48-2021

Criminelen combineren cybercrime vormen en werken samen, een online gebiedsverbod moet vaker ingezet worden door burgemeesters en 4 miljoen betaalkaart gegevens te koop gevonden op het darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 186.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 185 week 47-2021

Nederlandse digitale infrastructuur populair bij cybercriminelen, de jacht op 's werelds meest gezochte hackers en wachtwoord in notitieboekje nek hardleerse recidivist op het darkweb. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 185.

Lees meer »

Cybercrime nieuwsbrief 184 week 46-2021

Geldezels prooi voor de politie en de georganiseerde misdaad, onbewust kwaadwillenden toegang geven tot je privégegevens ‘Assisted selfie fraude’ en terroristen gebruiken sociale media en het darkweb om te radicaliseren, te rekruteren en aan te zetten tot geweld. Dit en meer lees je in nieuwsbrief 184.

Lees meer »