De bibliotheek voor digitale criminaliteit | Cybercrimeinfo.nl | #CCINL

Primeur: digitale beveiliging bereikbaar voor iedereen

Gepubliceerd op 6 februari 2020 om 11:00

Primeur: digitale beveiliging bereikbaar voor iedereen

Of je nou slachtoffer bent geworden van cybercrime of je wilt de eerste stappen zetten om jezelf beter te beveiligen; sinds vandaag kun je terecht op het eerste toegankelijke platform voor digitale veiligheid.

 

Het platform, digiweerbaar.nl, is opgericht om mensen in begrijpelijke taal wegwijs te maken in de wereld van digitale beveiliging. De website maakt expertise en ondersteuning bereikbaar voor iedereen. En dus niet alleen voor grote bedrijven met veel poen.

Het doel van het platform is om het makkelijker te maken voor mensen om iets te doen aan hun digitale veiligheid.

Cybercrimeinfo.nl steunt digiweerbaar bij het verspreiden van kennis en kunde omtrent cybercrime. Zo worden we samen 'digiweerbaar'!

Visie Digiweerbaar.nl

De digitale wereld verandert snel en daarmee ontstaan nieuwe risico's. Door echter op voorhand maatregelen te nemen, kan een groot deel van deze risico's worden verminderd. Vanuit deze preventieve gedachte viel het ons op dat dat kleinere bedrijven (MKB) vaak achter lopen en daarom kwetsbaar zijn. Dat terwijl de schade van cybercrime enorm kan zijn.

Bij het geven van presentaties en trainingen in de publieke sector kregen wij  dan ook vaak verzoeken tot verdere ondersteuning. We maakten mensen bewust van de gevaren, maar ze wisten daarna vaak niet waar ze moesten beginnen om hun digitale risico's te verminderen. Wij merkten dus dat er een brede behoefte is aan expertise en ondersteuning op het gebied van digitale beveiliging, maar dat we vaak alleen maar konden doorverwijzen naar grote en prijzige IT bedrijven. 

Daarom zijn wij, naast onze werkzaamheden, dit platform gestart. Ons doel met dit platform is om expertise omtrent digitale veiligheid samen te brengen en beter bereikbaar te maken. Ook voor de kleinere partijen die vaak niet goed weten waar ze moeten beginnen of een minder groot budget hebben.

Missie Digiweerbaar.nl: "Digitale veiligheid bereikbaar voor iedereen"

Kortom, middels ons platform willen we verschillende digitale expertise samenbrengen op één plek en tevens beter bereikbaar maken voor een bredere doelgroep. We helpen private én publieke partijen graag verder bij het zetten van de eerste stappen richting digitale veiligheid. Zo werken we samen aan een digitaal weerbare toekomst.

Wilt u stappen zetten richting digitale weerbaarheid? We komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek.

Doe de check 'Ben ik digitaal veilig?'

Zoals we op de pagina 'preventie' uitleggen, bestaat digitale beveiliging grofweg uit drie onderdelen: mens, techniek en organisatie. Ieder van deze onderdelen is een schakel in de ketting die digitale veiligheid heet. Deze ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel. Bekijk daarom onderstaand schema om een beeld te krijgen van uw eigen digitale beveiliging.


Disclaimer: onderstaand schema is geen persoonlijk advies, maar is enkel bedoeld om inzicht te bieden. Voor advies op maat komen wij graag bij langs voor een persoonlijk gesprek.

Bron: digiweerbaar


«   »