Advertentie op darkweb is 'een poging tot uitlokking van een moord'

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 07:00

First click here and then choose your language with the Google translate bar at the top of this page ↑

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, moet oplichter Stan T. (25) uit Vlodrop ter observatie opgenomen worden in het Pieter Baan Centrum. De openbare aanklager wil een onderzoek naar zijn geestelijke toestand.

Justitie verdenkt de notoire oplichter van het bestellen van een moord op zijn Tilburgse ex-partner. Ze is tevens de moeder van zijn kind.

Wat de Limburger zelf van de opname vindt, is niet bekend. De hoofdrolspeler was namelijk niet in de rechtbank in Breda verschenen. Volgens het Brabants Dagblad stelde de rechtbank om die reden een beslissing uit.

Oproep op het darkweb

Uit anonieme informatie aan L1 is gebleken dat het bestellen van de moord op de moeder van zijn kind een antwoord voor Stan was op een voogdijkwestie. Hij zou zijn kind niet mogen zien en wilde daar verandering in brengen. Via het darkweb kwam de man uit Vlodrop in contact met een vooralsnog onbekend man. Ze wisselden informatie uit over de klus, maar de beoogde huurmoordenaar meldde zich vorig jaar bij de Amerikaanse veiligheidsdienst Federal Bureau of Investigation (FBI).

Stan is zeker geen onbekende van justitie. Hij dook in verschillende oplichtingsdossiers op en is daarvoor meerdere malen veroordeeld. Zo lichtte hij diverse voetbalclubs op, gebruikte zieke kindjes om voetbalshirts te krijgen en verkocht ze vervolgens via Marktplaats door. Ook bedreigde hij zijn slachtoffers door te doen alsof hij lid was van motorclub Satudarah. Hij liet het logo van de motorclub op zijn borst tatoeëren.

Justitie verdenkt Stan T. (24) uit Vlodrop van het bestellen van een moord via darkweb, een verborgen deel van het internet. De twintiger wordt bovendien, niet voor het eerst, verdacht van een reeks oplichtingen.

Oplichtingspraktijken al in zijn vroege tienerjaren

Stan begon in zijn vroege tienerjaren met oplichtingspraktijken en wist zich daar nooit meer aan te onttrekken. In 2018 werd hij tot een gevangenisstraf veroordeeld voor afpersing en vorig jaar volgde een straf van zes maanden voor een gewelddadige woninginbraak. Niet veel later kwam daar vijftien maanden cel bij voor oplichting. In die laatste twee zaken loopt overigens nog een hoger beroep.

De hoofdrolspeler was echter niet aanwezig toen de rechtbank in Roermond het vonnis in die laatste zaak uitsprak. Stan vertrok naar België. Pas in december vorig jaar wist de Belgische politie hem te arresteren. Inmiddels is hij overgebracht naar een Nederlandse cel. Daar wacht hij op zijn volgende strafzaak.

Justitie verdenkt Stan officieel van 'een poging tot uitlokking van een moord', zegt een woordvoerster. De twintiger uit Vlodrop zou een advertentie op het darkweb hebben geplaatst met daarin de vraag wie voor 5000,- dollar zijn ex-partner en moeder van zijn kind wil vermoorden. Zijn advocate Gitte Stevens wil niet op dit verhaal reageren.

Op 17 mei stond ze haar cliënt bij tijdens een pro-formazitting in de rechtbank van Breda. Dan wordt niet alleen de 'moordbestelling' besproken, maar ook een nieuwe oplichtingszaak. Stan heeft volgens justitie veertien mensen opgelicht. Dit keer zou hij vakantiehuisjes hebben verhuurd, terwijl hij geen vakantiehuisjes had.

Bron: anoniem, bd.nl, 1limburg.nl

Meer info over het darkweb 

Meer darkweb nieuws

97% van de grootste cybersecurity bedrijven heeft te maken gehad met beveiligingsincidenten die gelekt zijn op het Darkweb

In een nieuw rapport over datalekken van de wereldwijde cybersecurity industrie op het Darkweb dit jaar, onthulde het beveiligingsbedrijf ImmuniWeb dat 97% van de toonaangevende cyberbeveiligingsbedrijven datalekken of andere beveiligingsincidenten heeft op het Darkweb. Terwijl er gemiddeld meer dan 4.000 gestolen inloggegevens en andere gevoelige gegevens per cyberbeveiligingsbedrijf lekken.

Lees meer »

Darkweb marktplaats 'Empire' zinkt

De populaire darkweb markt 'Empire' is al minstens 48 uur offline, waarbij sommige gebruikers een exit-scam vermoeden en anderen de schuld geven aan een langdurige DDoS-aanval (Distributed Denial-of-Service).

Lees meer »