Digitale haken en wat zijn de nieuwe tactieken P H  I S H I N G 

Gepubliceerd op 18 december 2019 om 14:00

Digitale haken en wat zijn de nieuwe tactieken P H  I S H I N G 

Computers en het internet hebben de maatschappij veranderd op een manier die slechts een kwart eeuw geleden ondenkbaar was. Net als bij het echte vissen, proberen cybercriminelen steeds met nieuw soorten aas meer internet gebruikers te vangen. Of het nu door middel van een valse e-mail (phishing) is die interessant  lijkt of een beller (vishing) die  beweert te zijn van uw bank of een vervalste website login formulier een SMS (smishing) van je bank, Phishing is overal. Het enge ding? Het is winstgevender dan ooit.

Organisaties bestaan uit mensen, en het gedrag van die mensen leidt tot verandering op zowel consumenten- als op ondernemingsniveau. Ze gebruiken verschillende smartphones, tablets, smartwatches om werk en persoonlijk computergebruik te combineren. Als gevolg hiervan, om concurrerend te blijven in de huidige arbeidsmarkt, is zakelijke flexibiliteit en aanpassing een vereiste, dit vraagt echter wel wat van de technologieën die dit allemaal mogelijk moeten maken.
Toch is er ook een andere kant van de medaille, dit online businessmodel is namelijk vrij eenvoudig te hacken door personen met een kwaadwillende gedachte. Phishing is een van de succesvolle methodes waarmee cybercriminelen, met relatief weinig moeite, ongeautoriseerde toegang krijgen tot de gegevens van uw organisatie.

"Phishers jagen op de algemene misvatting dat HTTPS (groene slotje) betekent dat een site legitiem of betrouwbaar is."

In het rapport kunt u lezen hoe phishing werkt, hoe het is geëvolueerd en wat de nieuwe tactieken zijn. Daarnaast staan er statistieken in over welke industrieën het meest worden getarget door phishers, waar mensen het meest op klikken en wat wordt gestolen.

Het Rapport Phishing

  • Voorbeelden van phishing, waar je voor moet uitkijken, en de geëvolueerd tactieken van het  modern phishing.
  • Tips voor zowel beheerders en gebruikers, hoe beschermen tegen phishing.
  • De impact van Phishing, wie wordt het doelwit, wie klikt op de linkjes, en welke gegevens worden gestolen
  • Hoe maak ik gebruikers weerbaar tegen Phishing.
Phishing A Modern Guide To An Age Old Problem
PDF – 381,7 KB 267 downloads

Bron: duo, cisco, channelweb, 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.