Nieuws Hacking


Maart 2019

€ 100.000 | Hack!

Een filmpje waarin te zien is hoe Nederlandse cybercriminelen €100.000 euro verdienen, is gemaakt door Digibewust, een programma dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, het Ministerie van Landbouw en Innovatie, de Europese Commissie en diverse bedrijven.

Lees meer »

Twee hackers aangehouden

De politie heeft dinsdag 5 maart een 20-jarige man uit Markelo en een 21-jarige man uit Lochem aangehouden. De twee mannen worden verdacht van het hacken van het leerlingenvolgsysteem van een school in Apeldoorn.

Lees meer »
Februari 2019

Cel en taakstraffen geëist tegen hackers

Hackers zijn ze. Maar aardige hackers. Tenminste, zo willen een 20-jarige Hagenaar en een 29-jarige Leidenaar zichzelf voor de rechter graag neerzetten. Alleen doemt uit hun strafdossiers – het gaat om twee afzonderlijke zaken – een héél ander beeld op. Zo chatte de Hagenaar: “I only wanna make money off of this shit”. Vandaag (21-02-19) stonden zij in het beklaagdenbankje. En hoorden zij een cel-  en taakstraffen tegen zich eisen.

Lees meer »
Januari 2019

Dertig maanden cel voor man van 25 jaar, voor hacking, oplichting en sextortion

Een 25 jarige man is maandag (21 jan. 2019) veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk. De man is veroordeeld voor het meermalen plegen van computervredebreuk ofwel hacken, diefstal, oplichting en witwassen. Ook is hij veroordeeld voor het hacken van het Dropbox account van een jonge vrouw en het dreigen een filmpje van haar openbaar te maken tenzij zij daarvoor betaalde. Hij heeft de feiten grotendeels bekend.

Lees meer »
December 2018
September 2018

Facebookers slachtoffer van cyberaanval

Facebook heeft een lek gevonden in zijn sociale netwerk waardoor hackers toegang hadden tot persoonlijke informatie van 50 miljoen gebruikers. Het aandeel van de site dook na de bekendmaking van het nieuws 3 procent lager.

Lees meer »