De bibliotheek voor digitale criminaliteit

De grootste wereldwijde Cybercrime incidenten | Cashing In - Carbanak'

Gepubliceerd op 27 augustus 2019 om 00:12

De grootste wereldwijde Cybercrime incidenten (Cybercrime incident 1 - 'Cashing In' (E1,2,3,4)

De serie 'hacker: HUNTER' 

Cybersecurity bedrijf Kaspersky publiceert een gloednieuwe gratis toegankelijke docu die vertelt over de meest beruchte wereldwijde Cybercrime incidenten van de afgelopen jaren.

Cybercrime incident 1 'Cashing In - Carbanak'

Dit verhaal vertelt over de jacht op de roemruchte Carbanak-groep en haar bankoverval van $1 miljard. Deze film is de aftrap van een nieuwe cybercrime serie 'hacker: HUNTER', die toezichthouders, media en de beveiligingsindustrie meer inzicht geven in hackers praktijken. Kaspersky Lab wil hiermee helpen cybercriminaliteit beter te bestrijden en te voorkomen.

De Carbanak-bende is één van de meest beruchte hackersbendes ter wereld. Deze cybercriminelen hebben op grote schaal geld gestolen in het cyberdomein. Het was de eerste groep die geavanceerde instrumenten, technieken en processen toepaste vergelijkbaar met cyberspionagepraktijken van natiestaten. Kaspersky en andere beveiligingsbedrijven leren van deze cyberbendes hoe je onder de radar kunt blijven en tegelijkertijd een fortuin kunt verdienen. Na verloop van tijd is Carbanak illustratief geworden voor illegale activiteiten omwille van financieel gewin. In 2018 leidde internationale samenwerking tot de arrestatie van verdachte Carbanak-bendeleden.

“Bij de ontdekking van Carbanak waren we erg onder de indruk van hun geavanceerde activiteiten. De manier waarop ze zich door netwerken bewogen en uiteindelijk in staat bleken flink veel geld buit te maken van financiële instanties, was iets dat we nog niet eerder op zo’n grote schaal hadden gezien. Een einde maken aan deze cybercriminaliteit was dat wat we voor ogen hadden. Met deze nieuwe documentaire willen we laten zien dat cybercriminaliteit niet loont en uiteindelijk altijd bestreden kan en moet worden”, vertelt Jornt van der Wiel, beveiligingsexpert bij Kaspersky.

Episode 1: 'ATM Jackpotting'

Episode 2: 'Welcome to Taiwan'

Episode 3: 'Suitcases full of money'

Episode 4: 'Arrest in a holiday paradise'

Bron: tomorrowunlocked


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.